Verzekeraars stellen eisen aan de brandveiligheid van de elektrische installaties omdat ongeveer de helft van branden in Nederland door elektriciteit wordt veroorzaakt. Bent u door uw verzekeraar verplicht gesteld om een elektra inspectie uit te laten voeren dan bent u bij mij aan het juiste adres. De soort van inspectie kan per polis verschillen:

VIER inspectie

De VIER inspectie is omstreeks 2014 ontwikkeld om de vraag te kunnen beantwoorden hoe het met de brandveiligheid van de elektrische installaties in uw object gesteld is zonder ook daarbij alle elektrische persoonsrisico’s te hoeven benoemen. Een VIER inspectie voor een kleine installatie met 1 groepenkast kan al vanaf € 395 excl. btw!

NTA 8220 inspectie

Deze inspectievorm wordt vaak door verzekeraars gevraagd als opvolger van de VIER inspectie.  Sinds in 2017 de NTA 8220 is verschenen, waarin is vastgelegd hoe de inspecteur te werk moet gaan tijdens een inspectie, is een uniforme methode ontstaan om de “brandrisico’s van elektrisch materieel” in een verzekerd object in beeld te brengen. Ik heb inmiddels veel ervaring opgedaan met deze inspecties, en werk ook geregeld voor (bijvoorbeeld bij scios) gecertificeerde bedrijven, en ben tevens bevoegd om NTA 8220 inspecties uit te voeren. Ook voor andere inspectievormen kunt u contact met mij opnemen.

NEN3140

Soms staat in een polis vermeld dat een NEN3140 inspectie moet worden uitgevoerd terwijl deze vorm eigenlijk niet erg geschikt is om het brandrisico te bepalen.  Eist uw verzekeraar een NEN3140 inspectie neem dan contact met mij op. In overleg met uw verzekeraar kiezen we dan de juiste inspectievorm.

Lees meer over NEN3140

Enkele praktijkvoorbeelden

Neem contact op

Overige inspecties

“Altijd goed - gekeurd!”

Jeroen Meijer

Inspectie aanvragen

    Met antwoord op onderstaande vragen (niet verplicht) kan ik een offerte maken.